Trine og jeg

Trine Grung – Norges originale bloggdronning

Hun er den mest hørte programlederen i P3s historie. Eneste nordmann som har vært på Oprah show – to ganger! Hun har blogget i 14 år. Jeg inviterte henne på middag for å finne ut om blogging er noe for meg (og for å få hjelp med å snu de hekkans bildene).

Trine og jeg
Trine og jeg

Klokken 18.56 banket hun på døren. Det var litt tidligere enn jeg hadde forventet, og det første som falt ut av munnen min var;

 • Oj, du e høge!
 • Ja, eg e 1.80
 • Eg huske ikkje at du va så høge.
 • Nei vel.

(God start Ingrid, keep up the good work!)

Jeg tok med minstemann i bilen og dro for å hente sushien jeg hadde bestilt til oss, og overlot smalltalken til han på 5 ½. (Han kunne umulig gjørr det dårligere enn meg?)

Jeg fikk etter hvert barna i seng, og siden maten ikke var laget av meg, var den god. Jeg drakk en flaske chablis og Trine prøvde å drikke opp de 12 boksene med Pepsi Max jeg serverte henne.

Det fine med Stavanger-folk er at når vi har kommet over Javel-fasen (det e det me seie te kverandre i stedet for; Hei, hvordan går det?) så er vi på lag. Du er venninne med venninnen min – ergo, vi er venninner!

Vi pratet om familie og personlige ting, sladret litt om felles venner og tok et dypp inn i selvrealisering og yoga-verden. (okay då, eg snakte om de to fyste tingene og hu om de to siste.)

Etter hvert kom vi inn på blogging. Jeg tenkte at hun må jo sitte på nøkkelen til hvordan man får mange lesere. Dreier det seg om kommersielle overskrifter med kjendisnavn i, så kan jeg jo intervjue henne?

 • Du e samen med Jostein Flo igjen, ikkje sant? Nei? Bare litt kanskje?
 • Ka tid ska me selga sønnen din te Real Madrid, og korr møye tror du at me får for an?

Hun ble ikke sur akkurat (flaks!) hun så bare på meg med et litt sånn overbærende blikk som hun gav sønnen min da han stod opp for tiende gang mens vi satt og spiste.

 • Ikkje vær så kjibe då, kan du i det minste hjelpa meg med å snu bildene på bloggen min?
 • Ja det kan jeg, lo hun.
Trine Grung viser meg hvordan en snur bilder

Trine Grung viser meg hvordan en snur bilder

Så vi snudde bilder, fikset banneren min, la inn bloggnavnet mitt på rett plass, viste meg hvordan teksten burde stå, hvordan jeg brukte kategorier feil osv. (okay, hu gjorde dette, mens eg satt og så på na og tenkte at denne damå e bra. Eg like na skikkelig godt. Eg må intervjua na på ordentlig!)

Jeg fikk lov til det. (det va det eg sa, hu e græla greie!)

Hun fortalte meg blant annet om hvordan hun kom over en annonse på Oprah sin webside, hvorpå hun sendte 29 mail for å få komme med i showet. Om hvordan hun frydet seg da Statsminister Jens Stoltenberg personlig ringte for å gi henne telefonnummeret til sin mor Karen Stoltenberg – som han mente hun burde ta en prat med før hun dro til Oprah for å snakke om hvordan det var å være mamma i det landet som har de beste svangerskapspermisjonsordningene i verden

 • Jeg snakket jo med henne (Karen Stoltenberg) i to timer. Det var kjempehyggelig.
 • Er ikke det en slik opplevelse du bærer med deg i hjertet for resten av livet?
 • Nei.
 • NEI?
 • Mitt problem har alltid vært at jeg elsker kampen for å nå et mål jeg har satt meg, men så har jeg ingen plan for hva jeg skal gjør når jeg når det. Jeg er stolt og tilstede underveis, men så glemmer jeg det når jeg er der. For eksempel da jeg endelig satt der i stolen hos Oprah så hadde jeg egentlig ikke tenkt gjennom noe av det jeg skulle si. Jeg hadde kun hatt øye for målet jeg hadde satt meg, som var å komme meg dit.
 • Hvordan er det mulig?
 • Det burde ikke være det, og det er det jeg jobber med nå. Å være tilstede i øyeblikket og i meg selv. Ikke bare hige etter veien videre.
 • Åååhh, er det det de der selvutviklingsgreiene betyr.
 • Joda, det er kanskje litt mer enn det, men du er på rett spor, ler hu.

 Hun påstår at hun ikke eier eksponeringsbehov.

 • Om jeg laster opp en selfie på Facebook så er det alltid en tanke bak. En historie jeg ønske å fortelle.
 • Tror du at folk tror deg på det?
 • En kompis som jeg fikk for noen år siden, da jeg allerede hadde gjort mange av de bommertene jeg har gjort i det offentlige rom, sa til meg «Trine du er den mest misforståtte personen jeg vet om.» Så muligens ikke.
 • Hvordan føles det at folk har feil oppfatning av en?
 • Føler ingenting. Det driter jeg i.
 • Er det sant?
 • Jeg har jaget høye lesertall, høye lyttertall hele livet. Det gav meg ikke noe annet enn nettopp det.
 • Hvorfor gjorde du det da?
 • Konkurranseinstinkt! Jeg var ikke i kontakt med meg selv på den tiden. «Hadde ikkje ro i rauå».

Jeg spurte henne om hva som var hennes livs lykkeligste øyeblikk bortsett fra da hun fikk barn;

 • Da jeg satt i jungelen på Sri Lanka i mars, helt stille og hørte på chantingen til munkene lenger opp i dalen og tok inn over meg hva man kan høre når det ikke er så mye støy rundt en som i dagliglivet. Da kjente jeg at jeg hadde ro, og at jeg endelig hadde klart å hoppe av 200 km/t toget.
 • Hvis du har hoppet av, hvorfor blogger du da fortsatt?
 • Jeg blogger på andre premisser i dag. Jeg har alltid vært blogger, bare ikke om livet mitt.

 Og så spurte jeg om bloggråd til meg.

 • Har du noen råd til meg?
 • At du blogger fra hjertet. Engasjerer folk. Finn en vinkling som andre ikke har. Og så må du ha en langsiktig plan.
 • Men jeg har ingen slik plan.
 • Jeg skulle ønske at alle som startet en blogg hadde en plan for hva de ville gjøre med den. Hvorfor blogger du?
 • Fordi det er moro.
 • Da er det flott, jeg digger at folk har lyst til å blogge. Herregud jeg har holdt på i 14 år.
 • Hvordan skaffer man trafikk på bloggen?
 • Du må blogge ofte og skaffe lojale følgere. Men skal du holde ut anbefaler jeg deg å lære av mine feil! Du må starte der du er nå. Gjør det på en måte som gjør at du holder deg til målet; som i ditt tilfelle er å ha det moro. Kommer det flere lesere så er det bare en bonus. Høye lesertall kan aldri være målet hvis du skal orke dette over tid. Da blir det ikke moro lenger.
 • Okay da. Når ble du så fornuftig!
 • Når jeg begynte å jobbe med meg selv og valgte å gjøre ting av de riktige årsakene, som ikke var å tilfredsstille andre.
 • Det var da svært så voksen du er blitt.
 • Man blir aldri voksen, man får bare mer erfaring, smiler hun lurt.

Tusen takk Trine Grung, for en usedvanlig hyggelig aften. Jeg håper det blir mange flere.

PS! Trine blogget også om kvelden vår. Les hennes versjon HER

2 kommentarer om “Trine Grung – Norges originale bloggdronning

 1. Tilbaketråkk: Du er gravid, ikke syk!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s