Slutt å retusjer bilder - det er juks!

Jeg vil omfavne min indre tjukkas

Men det er så vanskelig, for jeg synes jeg ser så mye bedre ut når jeg er tynn! Kan jeg skylde dette på noen andre enn meg selv? Er det virkelig sånn at medienes retusjering av bilder er grunnen til at jeg alltid har et par kilo for mye?

Jeg blir provosert over doping i idretten. Det er juks! Av den ekleste sorten, da de som ofrer livet for en idrett og gjør det på naturlig vis, blir overkjørt av juksemakere som stikker av med hederen og æren. Det er ikke noe kult og det ødelegger hele idrettsmagien både nå og for kommende generasjoner.

Burde en føle det slik i forhold til utseende også? Gjør plastisk kirurgi, injeksjoner, hårekstensjon her og der og hårfjerning alle andre steder, hårfarging og -styling, soling og sminke deg også til en juksemaker? I teorien så gjør det vel kanskje det. Men det er ikke ulovlig og heller ikke farlig. Eller? Er dette også med på å gi folk et dårlig selvbilde?

Norske kvinners Sanitetsforening starter i dag en kampanje mot retusjert reklame;

Kampen mot Skjønnhetstyranniet
Idealene som bygges opp gjennom retusjert reklame gir de unge jentene et usant bilde av virkeligheten. Din underskrift vil gjøre en forskjell. 

Hjelp oss i kampen!
Oppropet vil bli overlevert til politikerne med en klar oppfordring om å handle. Vårt mål er at de unge skal vite at idealene de sammenligner seg med ikke er ekte – og derfor uoppnåelige.

Selv om jeg personlig ikke er i målgruppen ung jente så signerer jeg med et håp om at det vil hjelpe meg å omfavne min indre tjukkas, og at jeg vil lære å godta at min 43-årige kropp ikke ser ut som den gjorde da den var 20 eller 30 eller før den gikk gjennom to svangerskap.

Men jeg er usikker på om det får den effekten jeg ønsker.

Jeg mener; hvis folk trener, spiser sundt og tar vare på seg selv – så ser man jo bedre ut enn det man gjør hvis en lever på motsatt vis. Jeg personlig synes jeg ser mye bedre ut i de periodene hvor jeg er flink til å trene og går ned noen kilo.

Er det ikke naturlig at en vil strebe etter å være den beste versjonen av seg selv? Eller er det bare noe man tror fordi mediene lager et forvrengt ideal av hvordan vi skal og bør se ut?

For meg er det ikke et svart/hvitt svar på dette. Jeg husker at foreldregenerasjonen også slanket, trente og pyntet seg – kanskje ikke i like stor utstrekning, men idealene og misnøye med utseende levde i beste velgående da også.

Men en ting er jeg helt sikker på; Jeg liker ikke juks.

Derfor velger jeg å bidra til kampanjen og sier;

Kutt ut med den bilderetusjeringen – det er juks! Og juks er ikke noe kult!

Vil du bidra til kampanjen kan du signere her!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s