Fjordlands juletallerken

Hvis Fjordland sier at det er jul, så er det jul!

Jeg elsker julemat! Det eneste som hindrer meg i å spise julemat hele året er at Fjordland ikke selger det fra januar til september.

Men så – endelig – i oktober så kommer de og dekorerer butikkhyllene med lekkerbiskener som Juletallerken og Pinnekjøtt.

Ja, jeg er fullstendig klar over at dette ikke er mat som kan måle seg med fersk hjemmelaget julemat eller restaurant julemat.

– Men de er først!

Fjordland ringer inn jula mens høstløvet daler ned og dekorerer gatene i rødt, gult og oransje.

Og nei, jeg er ikke sponset av Fjordland. Jeg har bare alltid vært så dårlig til å lage mat, at Fjordland har vært et bedre alternativ – og jeg har således levd godt som Fjordlands beste kunde i mange år.

For alle som blir bekymret på vegne av mine barn; så er jeg ikke det i dag. (Bortsett fra i før-før-førjulstida;-)

Oppskrift ferdig middag:
Husmorkarrieren min startet med at jeg spurte alle bonusbarna om hva de ville ha til middag, hvorpå jeg kom hjem med bæreposer med pappbokser fylt med kjøttkaker og ertestuing, kjøttboller med potetmos og tyttebær, fårikål og julemat, hvorpå jeg dekorerte komfyren med gryter fylt til randen av kokende vann, hvor jeg badet pose etter pose fylt av deilig ferdigmat i 10 minutter – før jeg fant frem saksen og klippet middagen løs!

Juletallerken in the making
Juletallerken in the making
Jeg var stolt stemor som oppfylte alles middagsønsker, men jeg skjønte jo etter hvert at det ikke er helt slik man drifter en familie, og oppgraderte
etterhvert min husmorkompetanse til å omfatte oppjazzing av halvfabrikata.

Oppskrift halvfabrikat middag:
Nå steker jeg gulerøtter, hvitløk og løk, deretter kjører jeg dem gjennom stavmikseren slik at barna ikke merker det når jeg blander grønnsakene inn i Toro eller Dolmio sin lasagnesaus.

Samme oppskrift benyttes til Dolmio pastasaus, hvor jeg i tillegg slenger oppi en dæsj matfløte. Og jeg bruker konsekvent fullkornspasta i forskjellige varianter og innbilder meg at det kvalifiserer som «grønnsaker».

Jeg koker brokkoli og gulrøtter som jeg serverer til Gildes kjøttkaker, som jeg legger frosne fra posen oppi Toro kjøttkakesaus ispedd matfløte. Og så koker jeg selvsagt poteter. Barna liker det ikke noe særlig, men jeg lager det fordi jeg er så absurd god på potetskrelling!

Oppskrift hjemmelaget middag:
Potetskrelling er nemlig det eneste jeg har fått lov til å bidra med på kjøkkenet gjennom livet, da det vanskelig kunne ødelegges. Så nå skreller jeg poteter like effektivt som en tornado river opp trær og velter biler!

Hvis kokte poteter kvalifiserer til hjemmelaget mat – så er jeg ikke bare dronningen av halvfabrikata – jeg er muligens også kokk!

Jeg tar bare en pause fra oktober til desember når Fjordlands julemat er tilbake i butikkhyllene 🙂

2 kommentarer om “Hvis Fjordland sier at det er jul, så er det jul!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s