I dag for eksempel tok jeg med meg Macen og en flaske rosevin og ringte på døren hos Louise. Kjempepopulært :-D

Hvorfor ringer ikke folk på døren hos hverandre lengre?

Alle jeg kjenner blir spist opp av hverdagen. Jobb, oppfølging av barn på skole og i barnehage, fritidsaktiviteter, kjærestetid, familieaktiviteter og trening resulterer i at det blir alt for lite tid igjen til MEG!

Joda, jeg har de samme hverdagsutfordringene – men jeg har muligens et litt større behov for å være sammen med de jeg liker enn det de har for å være med meg.

Jeg tror i hvert fall at jeg bruker mer tid på å savne dem, og jeg skulle ønske at det ikke måtte så mye planlegging til før man skal møtes.

I gamle dager – *før mobilen ble allemannseie – så ringte man på døren når man ville treffe folk.

*Mobiltelefoner har eksistert siden midten av 1950-tallet, og det første mobiltelefonnettet i Norge ble opprettet i 1966. Det var likevel ikke før GSM-nettet kom i 1993 at mobile telefonapparater begynte å få en overkommelig pris og størrelse for de fleste. (kilde: Wikipedia)

 Jeg elsket det konseptet! For man har jo ALLTID tid til en kopp kaffe.

Jo, du har det! Du har tid til en 10 minutters kaffekopp eller et halvt glass vin med noen du liker.

Er det rotete i huset, eller du er tom for det meste i kjøleskapet – så er det ikke din skyld, for du visste ikke at du fikk besøk. Kanskje den som ringer på døren til og med tar med det de har lyst til å få servert.

Uansett, det er SÅ hyggelig med et lite uanmeldt venninnetreff i hverdagen.

I dag for eksempel tok jeg med meg Macen og en flaske rosevin og ringte på døren hos Louise. Kjempepopulært :-D
I dag for eksempel tok jeg med meg Macen og en flaske rosevin og ringte på døren hos Louise midt i kveldstellet. Kjempepopulært 😀

Slik som det har blitt i dag, så kreves det minimum en uke å organisere et treff med noen.

Hvis noen spør om en skal treffes, så må man synkronisere kalendere med hverandre OG ektefeller, for å kunne sette av en kveld en uke eller to frem i tid – og således få litt kvalitetstid sammen.

Den som ender opp som vertinne må helst rydde og vaske huset, kjøpe inn blomster, by på noe å spise – gjerne akkompagnert med vin. Alternativt møtes en til en kveld på byen, med alt hva det innebærer av organisering av barnevakter, kostnader og tid.

Og hvis man har en avtale med noen, så er den dagen i kallenderen opptatt og kan vanskelig kombineres med noe annet, da man sees så sjelden at man bør respektere den tiden man har satt av til hverandre.

Jeg skjønner at jeg ikke kan bannlyse mobiltelefonen og kreve dens død (slik som man kan med biler i sentrum;-) men jeg vil oppfordre alle til å begynne å ringe på døren til folk.

I hvert fall min…kremt, gitt at jeg liker deg 😀

20 kommentarer om “Hvorfor ringer ikke folk på døren hos hverandre lengre?

 1. Hei,
  Takk for et kjempe bra innlegg! Kjempe bra du tar opp «ringe på døra» konseptet.Det du tar opp her er noe jeg savner også! Og jeg tør påstå at bare den tid vi bruker på å planlegge et besøk via telefonen, kunne vi foretatt mange dørbesøk. Tenk hvor koselig det er å få uanmeldt besøk.
  Å lære våre barn også at det går faktisk an å gå til hverandre ,uten å ha en konkret avtale, er smart. Ikke gjøre ting så komplisert. Forstå at det finnes en verden utenom internett og telefon.
  Håper tema kam bli belyst enda mer og at vi kan få den utdøende viktige kontakten tilbake.

  Liker

 2. Vi, min datter og jeg, overrasket noen her i forrige uke, med bare å ringe på. De ble litt paffe, men vi hadde en hyggelig halvtime før jeg dro igjen. Skulle absolutt vært mer av det. 🙂

  Likt av 1 person

  1. Kult! Og så bra at det ble godt mottatt. Jeg er overbevist om at dette er en samfunnsnorm som vi ville ha godt av å ta tilbake – som mottvekt til nåtidens «forhåndsregisserte» hverdager.

   Liker

 3. Kjempebra innlegg! Jeg også er ganske frustrert over det der. Jeg har så gode minner fra da jeg var liten, og vi bare svippet innom folk i helgene, helt uanmeldt. Mamma pleide å sette kosteskaftet opp mot døra til de vi hadde vært hos, dersom de ikke var hjemme. Da ville de skjønne at vi hadde vært der. Eller en lapp i døra såklart..:) Dersom de var hjemme, var det kanskje kjeks og kaffe til de voksne og saft og frukt til oss barna. Og leken var alltid god.
  Jeg tør dessverre ikke å bare stikke innom vennene mine, for det er alltid noe som skjer, og jeg vil ikke stresse de ytterligere.. 😦 Men selv elsker jeg det når folk bare stikker innom her. De av dem som gjør det, er gjerne blant den eldre garden, og til og med noen av dem har begynt å sende melding i forkant for å høre om det passer, stakkars…

  Liker

 4. Flott tema! Jeg ringer fortsatt på uanmeldt, men er lei for at ikke flere gjør det. Jeg kan komme til tomt hus, jeg kan be venninne bli med ut for å gå en tur sammen med meg,eller jeg kan bli bedt inn i gangen eller stua på en liten prat. Når jeg kommer uanmeldt er jeg bevisst på å gå i tide, men de største smilene får jeg på disse overraskende besøkene😄. «Hvorfor ringer ingen på mer?» Noen gjør det, så min oppfordring er; har du lyst til å ringe på så GJØR DET!!

  Liker

  1. Det høres ut som om du har en perfekt strategi – og jeg tror som deg at det er viktig at man er bevisst sin besøkelsestid og har antennene ute for hvor godt eller dårlig det passer når man kommer uanmeldt. Men som jeg skrev over her – alle har tid til å la hverdagen berikes av et 10 minutters kaffeslaberas med noen man liker 🙂

   Liker

 5. Hei! Så enig i at å få overaskende besøk er veldig kjekt. Tenker at de fleste tenker det samme. Det er bare å gjøre det:) var bare en ting jeg reagerte Litt på i innlegget; – hvorfor tok du med deg Mac ‘en på besøk?:)

  Liker

  1. Hehe, jeg vet ikke om det kom helt tydelig frem – men det bildet var ment som et ironisk morsomt innslag til det jeg skrev om; hvor min beste venninne sitter og snerrer til meg som har kommet og ringt på døren hennes midt i leggingen.

   Vi er imidleritd naboer og går inn og ut hos hverandre – så jeg visst at hun ikke ville være tilgjengelig for vindrikking før hun hadde lagt barna – og da benyttet jeg anledningen til å blogge litt imens 🙂

   Liker

 6. Så enig! Jeg kommer uanmeldt:) jeg elsker å sitte ved kjøkkenbordet (hos andre) mens middagen blir laget og en kopp kaffe og en god latter. Jeg kan også gå akkurat når jeg vil:)

  Liker

 7. Sist gang noen kom uanmeldt på døren min, åpnet jeg opp med et stort smil og glede, men… der stor det en sur gammel mann og det endte opp med å koste meg 1400,-… Jeg åpner ikke døra for noen som kommer uanmeldt mer jeg, og trives med det 😉

  Liker

 8. Før i tiden var kvinner hjemmeværende ( de fleste) , så den stikk-innom-for-en-kopp-kaffegreia foregikk på dagtid. Helst formiddagen, for på ettermiddagen laget man middag. Ofte dro de med seg strikketøyet. Om kvelden skulle man ikke bare stikke innom, nei. For da var folk opptatte med familieliv, ektefelle, barn, lekser, etc.
  Nå er det gørr å få besøk, for folk sitter med nesen i mobilen hele tiden. Selv de som har barn. Ungene vokser opp og har lite øyekontakt med foreldre. Det gjelder temmelig mange. Litt synd, synes jeg. Men akk, slik er verden blitt. Menneskerasen kommer til å bli ekstremt nærsynt etterhvert. 🙂

  Liker

 9. Ja hvorfor, det er det mange flere som sikker har merket seg – så det er nok Internett som er det Digitale sosiale samværplass folk har nå for tiden som møteplass – og der er der faktisk en ringeklokke – når der skjer noget i din profil ! Så slik er adferdsmønsteret kort forklart nu for tiden, det Herrens år 2015 der alt er omtrent Digitalisert også sliper du nå å gå i butikkene også – så bare hold deg hjemme du :p

  Liker

 10. Tilbaketråkk: Husmorferie i egen by

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s