Linn skåber entrer scenen

Harald Eia sitt innlegg var helt uinteressant inntil Linn Skåber entret scenen

Linn Skåber kom etter min mening med tidenes beste råd; – Jeg hadde aldri giddet å hengt sammen med menn som ikke hørte på meg og siklet på mennene bak meg. Da hadde jeg heller gått ut i den friske lufta, funnet meg en annen guttegjeng og hatt det bra i livet.

Harald Eia skrev denne uken et innlegg på NRK ytring om menn som elsker menn, hvor han blant annet ræl fortalte om hvordan menn verdsetter komplimenter fra mannlige kolleger høyrere enn fra sine kvinnelige.

«Selv om jeg synes Skåber og Steenstrup er minst like morsomme, så henger anerkjennelsen fra Jespersen og Nærum høyere» skrev Eia.

Personlig så tenkte jeg;

– Blæh, bla, puke, og gadd ikke engang å lese innlegget hans ferdig.

Inntil Linn Skåber i går entret scenen med sitt tilsvar på Eias innlegg.

For en dame!

Linn Skåber spør blant annet;

«Hvorfor har mine mest religiøse muslimske venner f.eks., bedre kvinnesyn enn 40-50-åringene i Ullevål Hageby?»

Hun beskriver også hvordan hun opplevde å møte Eia i hans storhetstid på NRK;

««Her vil ikke jeg være», tenkte jeg og stakk av. Ut av NRK, ut i natta, ned i grøftekanten og ut i Oslomørket der de virkelig kule gutta hang. Kristopher Schau, Egil Hegerberg, Dagfinn Lyngbø, Jon Øygarden, Jon Schau, Reidar Roses orkester og hele Lompelandslaget og et par til. Der var det deilig å være as. Befriende. Kunne herje og være nysgjerrige (på ordentlige altså, ikke sånn Brille-nysgjerrig).»

Jeg har en rekke ting jeg kunne sagt om innlegget til Harald Eia, men ingenting som kan måle seg med dette «Ballesparket fra Opsal» – så jeg velger å stille meg bak og rope;

– HEIA LINN SKÅBER!

Alle kvinner som elsker kvinner og menn, menn som elsker kvinner og menn – og forhåpentligvis noen av dere menn som bare elsker menn; Les Linn Skåber sitt innlegg!

(FYI: Jeg har selvsagt lidd meg gjennom hele innleget til Eia før jeg skrev dette innlegget)

2 kommentarer om “Harald Eia sitt innlegg var helt uinteressant inntil Linn Skåber entret scenen

 1. Jeg har vært på foredrag med Eia, om hvordan vi kan skrive bedre, og satt hele tiden og tenkte: Og hva er det som egentlig gjør deg kvalifisert til å undervise i dette?
  Han var som en del av sakprosafestivalen, og det passet inn i timeplanen. Men jeg har ikke brukt noen av rådene hans senere, for å si det sånn..
  Noe i meg tenkte ord som «selvhøytidelighet» og «arroganse», gjøre-narr-av og liknende uttrykk. Men han om det.

  Liker

  1. Akkurat det kan jeg ikke uttale meg om siden jeg ikke var der – men at innlegget jeg omtaler her kan ha gitt meg assosiasjoner til selvhøytidelighet og arroganse – det skal jeg ikke benekte 😉

   Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s