Rose

Hvorfor må vi få informasjon om soningsforholdene til Behring Breivik?

Fredag 22. juli 2011 knuste Behring Breivik hjertene til en hel nasjon. Han fikk en rettferdig rettergang og ble dømt til forvaring i 21 år.

Vi valgte å møte hans terror med nestekjærlighet og med å ta avstand fra det hatet og frykten som slike handlinger normalt bringer med seg – og en hel verden lot seg bevege.

Men det gjorde vondt. Det gjør vondt! Vi lever fortsatt videre med et digert arr i sjelen.

I går publiserte NRK en artikkel hvor de skrev ”Kriminalomsorgen hevder å ha gjennomført en rekke lempninger i soningsforholdene til Anders Behring Breivik for å hindre isolasjonsskader, etter det NRK kjenner til. Nå får han spille spill og lage mat med de ansatte én gang i uken i et fellesskapsrom.”

I dag følger TV2 opp med en ny artikkel hvor det konkluderes med at ”Soningsforholdene til Anders Behring Breivik i Skien fengsel kan føre til isolasjonsskader.”

For meg er det totalt ubegripelig hvorfor vi titt og ofte skal få informasjon om hvordan massemorderen har det i fengsel?

Jeg tar ikke stilling til om det stemmer eller ikke. Jeg forventer at rettsvesenet behandler hans klager på lik linje med andre forbrytere som soner i norske fengsler, og at de som er kompetent til å bedømme dette gjør jobben sin.

Men jeg lar meg provosere over at vi som medmennesker skal måtte involvere oss i det. Jeg er ikke interessert. Jeg har ikke lyst til å bry meg om hvordan han har det. Han er i fengsel blant annet for å skjerme oss fra ham.

Jeg skjønner heller ikke hvorfor mediene gir mer oppmerksomhet til en mann hvis makabre handlinger så tydelig var drevet av – nettopp behovet for offentlig oppmerksomhet?

Kjære redaktører – vær så snill og la oss få slippe flere nyheter om Behring Breivik.

7 kommentarer om “Hvorfor må vi få informasjon om soningsforholdene til Behring Breivik?

 1. Det er jo dette han vil! Han får den oppmerksomheten hver gang noen leser det media legger ut om han. Jeg har valgt å IKKE lese det media så villig skriver om han! Jeg har valgt å tie han ihjel! Hvis alle hadde latt være å lese om han så hadde det kanskje ikke vært så interessant å skrive om det!
  LA OSS TIE HAN IHJEL!!!
  Det er sjelden jeg kommenterer det jeg leser men dette er en greie som gjør meg fly eitrende forbanna!
  Godt skrevet Ingrid!

  Liker

  1. Takk Bente! Jeg har følelsen av at vi er mange som føler det slik – og selv om også jeg gir ham oppmerksomhet her, tror jeg det er viktig å gi beskjed om at vi ikke ønsker flere fengselsnyheter om ham.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s