Jeg er syk-mann-syk

Streptokokk-betennelse i halsen; Pros and Cons😆 

Dagen i dag startet på legevakten, klokken 07.30, og for en gangs skyld var det mor sjøl som var pasienten.

I snart tre døgn har jeg gått rundt med vondt i halve halsen – ja, du leste riktig, det er bare på den ene siden av halsen at jeg har vondt. Ekstremt vondt. Sånn syk-mann-vondt hvor jeg får dramatisk uttrykk i ansiktet og tar meg til øret hver gang jeg forsøker å svelge, og jeg okker meg og stønner for hver minste lille bevegelse.

Min kjære har gjentatte ganger bedt (Les; befalt;-) meg om å gå til legen – men på ekte syk-mann-vis har jeg latt som om jeg ikke har hørt det.

I natt våknet jeg klokken 02.30 og hadde så vondt at jeg dro frem Macen og Googlet samtlige legevakter for å finne ut om de hadde åpent om nettene. Den eneste jeg fant som var åpen før kl 10.00 var hovedlegevakten nederst på Grünerløkka – og siden jeg har hørt at natt til søndag i julebordstiden er den travleste tiden akkurat der, så tok jeg en dobbel dose smertestillende og ynket meg i søvn i stedet.

Klokken 07.00 våknet jeg igjen, og nå hadde jeg ikke bare vondt i halve halsen og det ene øret – nå hadde jeg vondt i halve tunga også. Jeg ringte legevakten som fortalte at de hadde det stille etter stormen, så hvis jeg kom med en gang kunne jeg regne med å få komme inn selv med syk-mann-vondt-i-halsen-syken. Og det fikk jeg.

Legen konstaterte at jeg ikke hadde kyssesyke (trodde vi at jeg hadde det?) jeg hadde lav og fin CRP (det betyr at man ikke har infeksjon i kroppen), men jeg hadde en soleklar vaskeekte god gammeldags streptokokk-betennelse i halsen og ble således sendt hjem  med en 10 dagers antibiotikakur.

Streptokokk-betennelse; du vil bli merkbart sykere med økende halssmerter og ubehag ved svelging. Det er vanlig at stemmen blir grøtete, som om du har en «varm potet» i halsen. Som regel vil også lymfekjertlene som du kan kjenne på utsiden av halsen, bli forstørret og ømme. De fleste får feber (38-40° C). Hodepine er vanlig. (Kilde: Norsk helseinformatikk)

Når jeg er syk synes jeg så synd på meg selv at det lett kan bli «litt»plagsomt for mine omgivelser.

Jeg bestemte meg derfor for å sette opp en pro aut contra liste for å se om jeg kunne finne noe positivt i min ynkelige syk-mann-tilværelse;

PRO:

1. Du får sett samtlige episoder av NRK-serien Øyevitnet, den som Anneke von der Lippe vant Emmy for beste kvinnelige hovedrolle

2. Du klarer ikke å svelge McDonalds-menyen du bestilte for å slippe å lage middag til barna, og sparte kroppen for inntak av en sillion kalorier

3. Du kan la barna spille og se så mye TV de bare vil uten at du får dårlig samvittighet

4.  Du kan tylle i deg så mye smertestillende du orker (Slapp av. Dette er bare vidunderlig når du har store smerter, og opplever at det finnes noe som kan fjerne dem. I hverdagen holder det med et glass rødvin;-)

5.  Du slipper å forholde deg til alt som heter Black Friday eller annet julehandelstress

6.  Du opplever at han på 6 år sier til han på 3 at de kan dele Lego-kalenderen eldstemann fikk til bursdagen, sånn at mamma slipper å dra ut og lete etter enda et eksemplar av denne utsolgte kuriositeten

7.  Du slipper å vaske håret, barbere leggene og sminke deg (ikke sant?)

8.  Du har beviselig ikke kyssesyken!

CON:

1. Herregud og satan så vondt det gjør! (Jeg er usikker på hva som er den beste banningen? På søndagsskolen lærte jeg at det ene var galt fordi det var misbruk av Guds navn og det andre var galt fordi man kallet på Jævelen? Jeg skjønte aldri hvorfor jeg da ikke kunne kalle på Gud og misbruke Jævelens navn, men nok om det. I dag velger jeg dobbel skyts;-)

2. Bekymring for alt du burde har gjort både hjemme og sammen med barna

3. Når du går på antibiotika kan du bare drikke 2 glass vin (i stedet for 2 flasker;-) på bursdagsfesten på fredag (Nå kunne man jo vurdert å sette dagen der på – på PRO-listen, men en sånn kjedeligdame vil jeg ikke være;-)

4. Bekymringen for hvilke sykdommer du har pådratt deg nede på legevakten der alle de andre syke også befinner seg

5. Å være gressenke alene med både barnehage og skolebarn i 14 dager går ikke i hop med å være syk

6. Du må passe på at du ikke smitter barna. (Les; du må takke nei og kjempe bort verdens deiligste 3 åring som går inn for å gi deg et saftig kyss mitt på truten;-)

7. Du bekymrer deg for at du og resten av verden skal bli resistent mot antibiotika fordi du nå bidrar til denne utviklingen med kuren du er satt på

8. Håret er skittent, leggene hårete og du ser ikke noe fin ut uten sminke

Så, ble jeg mer positv av denne øvelsen?

– NEI!

Jeg er syk-mann-syk og ingenting hjelper 😉

2 kommentarer om “Streptokokk-betennelse i halsen; Pros and Cons😆 

  1. Likte veldig godt den positive listen 😀 Hoff, høres veldig kjedelig ut.. Men, håper det går over snart og at du er klar for hverdagen igjen!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s