Lego julekalender 2015

Jeg vil ikke lage hjemmelagde julekalendere !

Jeg får dårlig samvittighets knute i mammamagen og grønn farge i ansiktet (av misunnelse) av alle bildene som postes i sosiale medier av de vakreste hjemmelagde julekalendre om dagen.

Selv fikk jeg aldri hjemmelaget julekalender da jeg vokste opp, og jeg så med misunnelse på hvordan venninnene mine kunne åpne en ny pakke hver dag frem til jul, mens jeg selv fikk en sjokoladebit. Det vil si, jeg fikk 24 sjokoladebiter 1. desember og så var kalenderen min tom 😮

Den gangen sverget for meg selv at hvis jeg en gang fikk barn, skulle i hvert fall de få slike kalendere som jeg selv ønsket meg.

So much for that mental promise!

Jeg prøver nemlig desperat å lære ungene mine moderasjon i forhold til alt de ønsker seg av verdslig gods (les; leker;-) og jeg føler ikke at jeg gjør en spesielt god jobb.

Det morsomste mine barn vet er nemlig å gå i lekebutikk, og hvis jeg nå skal gi dem en gave hver dag frem til jul, så føles det litt som å rykke tilbake til start med den jobben vi har lagt ned i forhold til å lære dem at man ikke kan kjøpe ting hele tiden.

Men den dårlige mamma samvittigheten gnager meg.

Det var derfor med stolthet og ydmykhet jeg mottok denne beskjeden fra mine to sønner på 6 og 3 år da jeg lå syk i helgen;

– Mamma, du trenger ikke å kjøpe en til julekalender. William (3) og jeg vil dele Lego-julekalenderen som jeg fikk til bursdagen min, sa 6 åringen.

Jeg måtte svelge klumpen i halsen og ta meg skikkelig i sammen for ikke å felle noen tårer da jeg løftet begge barna opp på fanget og klemte dem inntil meg så lenge at de begynte å gaule og vri seg løs som to utålmodige hundevalper.

– Mamma, slipp oss!

Jeg var så stolt at jeg et øyeblikk vurderte å premiere dem – med to hjemmelagde julekalendere. Neida. Joda. Neida 😀

2 kommentarer om “Jeg vil ikke lage hjemmelagde julekalendere !

  1. Mine har fått det en gang før. Det husker de ikke. I år får de igjen. Jeg er litt blandet fortsatt… bestemte meg i går, men ungene får IKKE fjas. De får ting de trenger. Jeg er litt kjedelig sånn…

    Liker

  2. Tilbaketråkk: Jeg har avlyst julen! |

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s