Pressebilde fra SAS

Fly me to the moon SAS

Hva gjør man når hele storfamilien på 8 mister flyet i New York? Når man allerede har vært på reise i 9 timer, og to nye flyvninger som allerede føles uoverkommelige med en trøtt ungeflokk på slep står på programmet?

Reiseplanen som i utgangspunktet var langt fra optimal så slik ut;

Dra fra Isla Mujeres med båt og videre til flyplassen i Cancun med taxi. Fly til New York, videre til Frankfurt, vente 3-4 timer på fly til Gardermoen og videre hjem med taxi.

Hvem inni granskauen booker en slik melkerute av en reise?

Kremt, det var visst jeg. Til mitt forsvar så er den eneste måten vi kan finansiere en eksotisk reise i skoleferier med en så stor familie ved å kjøpe billigst mulig billetter. Og når du sitter hjemme og drømmer om melhvite strender i Mexico, så virker et par dagers reiserute som et smalt middel for å nå et drømmemål.

– Såpass må vi tåle, tenkte jeg.

Men, da vi landet i New York og det bare var en time til flyet til Frankfurt skulle ta av, fikk vi beskjed om at vi måtte gjennom imigration, hente ut bagasjen (selv om den var sjekket inn helt til Oslo), sjekke inn bagasjen igjen, for så å gå gjennom security og løpe videre til flyet – og jeg skjønte at selv om vi ikke hadde hatt en 3 åring som spydde og en 6 åring som måtte på do med i reisefølget – så kom dette til å holde hardt.

Da vi endelig stormet mot innsjekkingskranken som en bøling trampende stressa kyr, med de minste barna humpende på skuldrene til de eldste, trillekofferter og -bager dundrende bak oss og håndbagasje flagrende rundt over alt – så hele Lufthansa-crewet på oss med Sad Sam øyne og beklaget med oppriktig bekymring at gaten dessverre var lukket.

Det var som om luften kollektivt ble slått ut av oss. Neeeeiiiiiii!!!!!

 • Hva gjør vi nå?
 • Dere må gå bort til billettskranken og booke om flyet.

Og her skjedde Mirakel nummer 1;

Det gikk et SAS-fly DIREKTE til Oslo om 50 minutter og de hadde plass til oss! Og siden SAS er medlem av Star Allianse – som flyvningene vi hadde booket også var – så kostet det oss ikke en krone!

Vi fikk sjekket inn bagasjen igjen, og ble eskortert gjennom sikkerhetskontrollen, siden vi også nå var sent ute – og da vi entret flyet skjedde Mirakel nummer 2;

Det var fullt på økonomiklassen så vi var booket inn på SAS PLUSS!

I LOVE SAS ❤ ❤ ❤

Man blir ikke stort gladere enn dette!
Man blir ikke stort gladere enn dette!

Jeg installerte således de to minste i hver sin ”seng” med puter og dyner, skudde på hver deres gigantiske fly-tv-skjerm med Istid og Mignon, la setet mitt bakover i liggende stilling, løftet mine trøtte føtter opp på fotstøtten og tok imot et glass ekte champagne i påvente av min tre retters middag – hvorpå jeg informerte familien om at jeg ikke kom til å bli med dem hjem.

– Jeg bor her nå!

Man kan si mye vidunderlig om Mexico, men et vinland er de ikke. SAS derimot, de har ekte champagne i ekte glass og den er gratis :-)
Man kan si mye vidunderlig om Mexico, men et vinland er de ikke. SAS derimot, de har ekte champagne i ekte glass og den er gratis 🙂

Etter julens familieutflukt til Mexico må jeg kunne konstatere at min fly-mojo is back. Fra å ha irritert meg grønn over Norwegian, United Airline, Thomas Cook og andre billigselskaper som blir sure for alt som ikke dreier seg om mersalg, har jeg nå vært i fly-himmelen!

Jeg kan ikke love at jeg vil være en lojal SAS-kunde i fremtiden, for økonomien min tilsier at jeg nok vil velge rimeligste løsning. Men jeg vil bevare denne første klasses kjærlighetsaffæren med SAS i hjertet mitt som en deilig sommerflørt.

 • We will always have Mexico SAS 😉

12 kommentarer om “Fly me to the moon SAS

 1. Hei! Dette var både veldig morsomt og svært godt skrevet, og for oss som jobber i SAS så er det jo kjempestas! Innlegget ditt ble spredt som ild i tørt gress på Facebook hos mange stolte kollegaer i kveld! Det er så hyggelig at du deler en god historie, det er det ikke alle som tar seg tid til 🙂 Hurra!

  Likt av 2 personer

  1. Det er min glede, man skal rose dem som roses bør, og SAS sørget for en strålende avslutning på ferien vår! Gleder meg forøvrig stort over at dere ble så glad for tilbakemeldingen – jeg digger at folk brenner for det de jobber med!

   Likt av 1 person

   1. «Herlig fortalt» og «Historier som dette varmer mitt SAS-hjerte» var to av kommentarene fra kollegaer. Og ja, vi brenner for både passasjerene og for jobbene våre så slike historier synes vi er fantastisk hyggelige og de inspirerer oss enormt!

    Likt av 2 personer

 2. Bare en ting å si. Du har opplevd hvordan det er å fly med ett ekte service selskap, finnes ingen som matcher! Velg SAS når du kan, StarAlliance når det ikke går SAS. Går det ikke SAS eller SAlliance flight med riktig tidtabell!? Da er det verdt å finne en annen tid eller annen rute.

  Hilsen en som IKKE jobb er i SAS eller SA men som reiser mer en de fleste og setter pris på god gammeldags service!

  Likt av 1 person

  1. Jeg er ikke uenig med deg, og det var utrolig deilig når reisen ikke bare var et nødvendig onde for å komme seg dit en vil, men en hyggelig del av turen. MEN, jeg tror jeg snakker for mange når økonomi spiller en viktig rolle i valg av selskap. Jeg vil definitivt velge sas og sa når prisene er overkommelige, men jeg vil nok også lide meg gjennom noen melkeruter hvis the price is right 😉

   Likt av 1 person

   1. Ser absolutt pris perspektivet. jeg er nok litt sløv og bestiller 0-maks 2 uker før avreise og da er pris forskjellene marginale:) vil kanskje hente mer på planlegging. Men supert du var happy. Poenget mitt er vel att SAS leverer i en klasse for seg:)

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s