DonnaDisco

Slik havnet jeg på 31. plass på blogglisten.no

Er du en blogger som lurer på hvordan du skal få flere lesere? Har du en blogger i magen som lurer på hvordan han eller hun skal komme i gang? Her kan du lese om hvordan jeg har skaffet meg høyere lesertall.

Som blogger ønsker man å nå ut med budskapet sitt. Man legger utrolig mye tid ned i arbeidet med en blogg, og det føles som en gigantisk opptur når folk leser og roser innleggene dine. Samtidig som det føles som et tilsvarende nederlag når det motsatte skjer.

Flink pike syndromet slår ut i full blomst når man velger en hobby som blogging, og man engasjerer seg veldig i hvordan man skal nå ut med bloggen.

Da jeg startet Donnadisco.wordpress.com inviterte jeg bysøster Trine Grung – Norges originale bloggdronning – på middag for å høre hvordan man skaffer seg lesere.

Hennes tilbakemelding var logisk, men også litt nedslående for en som har travel og utålmodig som personlighetstrekk;

– Man bygger lesere sakte men sikkert ved å skrive jevnt og trutt, sa hun.

Det har jeg gjort i noen måneder og jeg vet jo at hun har rett.

Men, jeg har erfart at det er små triks som kan gi bloggen et oppsving, og de skal jeg dele med deg nå.

Eksempler på ting som har gitt bloggen min lesertopper;

 1. Jeg har jeg solgt saker til kvinneguiden.no som er Norges mest leste nettsted for kvinner, og da lenket de til bloggen min og jeg fikk trafikk derfra. I tillegg til at jeg skrev om det i et eget blogginnlegg, hvilket gav blogginnlegget litt ekstra cred.
 1. TV2.no tok kontakt og ba om å få dele et innlegg jeg hadde skrevet. Også TV2.no lenket til bloggen, og jeg skrev et ”skryteinnlegg” om dette.
 1. Noen innlegg er man bare ”heldig” med og treffer spikeren på hodet, slik at f0lk deler det i vilden sky.
 1. Jeg skrev et innlegg om min erfaring med SAS som jeg postet på Facebook-siden til SAS, og det ble de så glade for at de la det på forsiden sin. Det virker som om hele SAS-konsernet i Norge, Sverige og Danmark i skrivende stund har delt det i sosiale medier for det er dette innlegget som plasserte meg på 31.plass på blogglisten.no i dag.

  31. plass på blogglisten.no søndag 10. januar
  31. plass på blogglisten.no søndag 10. januar

Nå er ikke dette en fiks ferdig A4-oppskrift, for man kan jo aldri vite at et selskap som SAS med over en million følgere vil dele innlegget ditt. Man kan heller ikke forutse at TV2.no vil publisere innlegget ditt. Og det er som Trine Grung sier, bare gjennom å skrive jevnt og trutt at du lærer hvilken type innlegg som slår an hos leserne dine.

Men, ved å dele innleggene sine på forskjellige sider i sosiale medier. Ved skrive saker for tradisjonelle medier. Ved å fokusere på å levere innlegg med så høy kvalitet som du klarer (og i mitt tilfelle by på deg selv med en god porsjon selvironi;-), så vil du øke sjansen for at akkurat ditt innlegg tar av.

Selv er jeg fortsatt i startgropen, og har mye å lære før bloggen min forhåpentligvis vil stabilisere meg med jevnt høye lesertall. Men jeg ville satt pris på denne typen tips fra andre, så derfor deler jeg mine erfaringer med dere, i tilfelle dere har det på samme måte.

Med ønske om en deilig dag både for deg som blogger og deg som leser 😉

2 kommentarer om “Slik havnet jeg på 31. plass på blogglisten.no

 1. Jeg oppdaget vel bloggen din for en tid tilbake gjennom en link du publiserte på facebook i en av de mange gruppene for å dele blogginnlegg, og synes du skrev såpass bra at jeg begynte å følge deg (selv om jeg ikke har kommentert siden da – jeg er sykt dårlig på å kommentere andres blogger :p ).

  Så for meg var det innholdet og det faktum at du har en god penn som de sier, noe jeg virkelig savner i bloggverdenen, som gjorde at jeg ble igjen etter at du lokket meg inn med en overskrift som spurte om jeg ble bittelitt lesbisk nå 😉

  Keep it up 🙂

  Likt av 2 personer

  1. Hehehe, tusen takk for hyggelig tilbakemelding og ytterligere tips om hva som fenger en leser. Som jeg skriver i innelgget så blir en særdeles glad for ros når en driver med dette her 😉

   Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s