Maldivene på budsjett

Drømmer du også om kritthvit melaktig sand mellom tærne? Om azurblått hav som er så klart at du kan se tærne dine som gjennom et forstørrelsesglass når du bader? Om å svømme rundt blant fargerike fisker, delfiner, sjøskilpadder, Manta Rays og de vakreste koraller? Om stekende sol fra skyfri himmel? Om solbrun hud, minimalt med klær og om soloppganger og –nedganger som må oppleves for at man skal kunne tro at de er sanne?

MEN, så våkner du fra drømmen i det en søvndrukken overvintret flue summer ut av din skåltomme reisekasse.

1180
Olhuveli Beach Resort & Spa
 

Siden jeg var liten har jeg drømt om å reise til Maldivene. Bildene av strendene på disse øyene gjorde at huden min nuppet seg i fryd, og jeg spilte inn Maldivene som reisemål hver gang familien satt seg ned for å prate om hvor vi skulle reise på ferie. Jeg tror ikke foreldrene mine tok meg på alvor, for vi endte stort sett opp med Norgesferie på hytta eller sammen med hele nabolaget på Grand Canaria.

Men drømmen om Maldivene holdt jeg fast ved, og for noen år siden så begynte jeg å tråle nettstedene til reiseoperatørene, og etter hvert fant jeg løsningen på hvordan jeg skulle komme meg til mitt drømmemål – uten at jeg måtte kutte ut matpakkene til barna og selge gullfiskene for å finansiere kalaset. 

Hvordan kutte kostnadene?

1. Reis i lavsesong

Prisene er ekstremt mye rimeligere i lavsesong enn i høysesong. Perioden kalles regntid, og fordi folk normalt sett ikke ønsker å reise på strandferie når det regner er det både mindre folk og mye lavere priser. For oss var dette ideelt, da solen er så sterk i på denne siden av jorden at litt skyer og en forfriskende regnskur i ny og ne bare er deilig. Og sol er det definitivt nok av. Temperaturen er også så høy at man ikke trenger annet enn sommerklær selv på kvelden.

2. Velg en øy som ikke ligger for langt borte fra hovedstaden

 

Maldivene består av 1192 øyer hvor mange av dem er øde på den måten at den eneste bebyggelsen er et hotell resort, som består av bungalower enten på stranden eller på påler i vannet.

Når man flyr til Maldivene ankommer man flyplassen i hovedstaden Male. Det er noen hoteller her, men de fleste velger å reise videre for å oppleve den autentiske Maldivene-følelsen med å være på en øde øy.

For komme seg videre til de forskjellige øyene reiser man enten med båt eller sjøfly – avhengig av hvor lang reisen er.Vi valgte således å besøke en av øyene som ligger så nær hovedstaden at vi slapp vi å reise videre med sjøfly. Prisforskjellen ved å reise videre med båt i stedet for sjøfly var cirka NOK 10.000,-

3. Velg en mer beskjeden inkvattering

Vi valgte å bo i en bungalow som huset fire leiligheter, i stedet for i disse hyttene som ligger på påler ute i vannet. Også dette kuttet kostnadene betraktelig. Standarden på hotellene på Maldivene er stort sett så bra at dette er helt uproblematisk, og det er jo strengt tatt stranden man er kommet for å oppleve uansett.

4. Antall stjerner på resorten

Vi valgte en resort som hadde bra standard, men ikke en av de mest ekstravagante.

5. Velg en øy tilpasset ditt behov

De fleste av disse øyene har magiske strender, vannaktiviteter og spa. Men noen ligger ved korallrev som passer for dem som liker å snorkle og dykke, noen har grunnere vann og moloer som passer hvis man reiser med små barn, noen har bedre surfeforhold, etc.

Sjekk prisene på tilleggsaktivitetene før du drar, og hvor mange måltider og eventuelt drikke som er inkludert i prisen. (her er det lite lokalt næringsliv å bekymre seg over, da hotellet stort sett eier all virksomhet, så all inklusive anbefales for en gangs skyld).

Hva gjør man på Maldivene?

Når man reiser til Maldivene så må man like strandliv. Man befinner seg på en «øde» øy langt ute i Stillehavet som besitter lite annet enn hotellet man bor på.

Hotellene har imidlertid stort sett (som allerede nevnt;-) forskjellige restauranter, spa, utleie av dykke- og snorkleutstyr, de arrangerer fiske- og båtturer, leier ut seilbrett og kaiakk, og de arrangerer haugevis med bryllup! (Man må imidlertid ta seg av den offesielle biten hjemme i Norge).

Funfact; Maldivene er det eneste stedet i verden jeg har vært hvor jeg daglig har sett minst en brud vandrende rundt i solsteken:-).

Hvem reiser man med?

Vi reiste med små barn. Det var veldig fint, siden de elsker å bade og gjerne gjør det døgnet rundt. Større barn vil kanskje kunne kjede seg (da tilgangen på internett var langt under pari;-) Ideelt sett ville jeg kanskje valgt å dra på romantisk parferie til Maldivene, lastet opp med bøker og nydt egoistiske late dager. Men det får bli i et annet liv 😉

Vaksiner?

Det er ingen vaksiner påkrevd for å reise til Maldivene. En liten bonus for deg som liker mygg like dårlig som meg, og som mister nattesøvnen av å lese om Malaria og Dengue feber; Det er forsvinnende lite mygg her!

Småhai
HERREGUD DET ER HAAAAAIIIIIII!!!!!

Men en og annen fruktflaggermus i trærne og et par småhai luskende rundt leggene må du tåle.

 

1275
Eller ikke;-)

Les mer om mitt forhold til hai her

 

11 kommentarer om “Maldivene på budsjett

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s