Husmorferie i egen by

Drømmer du som meg om mer egentid? Om å våkne av deg selv, uthvilt uten å ha blitt vekket en eneste gang i løpet av natten? Om å sette deg ved et kafebord og spise frokost, drikke kaffe, lese avisen og kikke på folkelivet rundt deg – uten å bli avbrutt av noen som trenger noe fra deg? Om å tusle rundt i butikker uten mål og mening, treffe venner til en sen champagnelunsj og være rampete brisen klokken 17.00?

Gjør drømmen til virkelighet – det er lov!

Jeg har tidligere skrevet om både verdien av husmorferier og om hverdager som spiser opp ditt sosiale liv  – men de store stegene i retning av å gjennomføre endringer i livet mitt lar vente på seg.

Jeg tenker ofte på at jeg skulle reist hjem til Stavanger oftere, for å være sammen med venner og familie der. Men så strander initiativet gjerne med dyre flybilletter, manglende barnevakter eller at tidspunkt som passer for meg, ikke passer for dem jeg vil besøke.

Jeg drømmer også om å ta meg en helgetur til København, besøke en venninne i Kristiansund, eller dra på spaopphold i Sverige. Men så får jeg dårlig samvittighet fordi det koster for mye penger som jeg heller bør bruke sammen med familien.

I helgen fant jeg imidlertid et fullgodt alternativ som løste mange av disse utfordringene.

Tenker du som jeg at å ta inn på hotell i egen by er bortkastede penger, da man like gjerne kan sove gratis hjemme?

Vel, på fredag fikk jeg en mail fra en av disse hotellbookingsidene (hotels.com, ebookers.com, tripadvisor.com etc.) som jeg har brukt når jeg har bestilt ferier de siste årene, og der stod det at jeg hadde opparbeidet meg en gratis hotellovernatting, som var i ferd med å gå ut på dato.

«Gratis» hotellopphold

Før jeg fikk tid til å kjenne på dårlig samvittighet over å skulle forlate familien midt i helgekaoset, hadde jeg booket rom på ærverdige Hotel Bristol fra lørdag til søndag. Jeg sendte mail til en venninne som jeg savnet å være mer sammen med og invitert henne med på et husmorferie-døgn, og jeg avtalte å treffe noen andre venner til lunsj.

Delicatessen2
Rom 332 på Hotel Bristol; Hva skjuler det seg bak disse doble dørene med gullhåndtak?

 

hotell bristol
Eh? Okay då 😀

 

Rettetang og voksenklær

Lørdag morgen satt jeg på bussen på vei til Oslo Sentrum, med rettetang og voksenklær (Les; klær som man aldri bruker fordi de tar seg dårlig ut med avtrykk etter klissete barnehender, og som derfor koster en formue å bruke fordi man må sende dem på rens etter å ha hatt dem på i 5 minutter;-) i en knæsjfarget barnekoffert (Les; fordi det var den som var enklest å få tak i på loftet) på vei til mitt husmorferie-døgn i egen by.

Jeg fikk sjekke direkte inn på hotellrommet, tross advarsler om at innsjekking var først kl 1500. Derfra bar det ut på shopping, hvor jeg rimelig kjapt endte opp i et digert tyllskjørt ala Carrie Bradshaw – som jeg nektet å ta av meg (hvorpå jeg måtte legge meg oppå butikkdisken for at de skulle få fjernet alarm og prislapp:-o) da jeg følte at jeg nå hadde funnet mitt nye (evt. gamle;-) jeg og ikke ville at magien skulle spoleres.

Jeg følte meg umiddelbart klar for en Cosmopolitan.

delicatessen1
En bør kanskje lære seg å tie stille akkurat når man blir tatt bilde av? Maybe next time 😀

Tyllskjørtet mitt og jeg dro således videre til champagnelunsj på Südøst, cocktails på Bar Boca, middag på Delicatessen, nightcap på Lorry og pysjamasparty på Hotel Bristol med min skjønne venninne – som kronet kvelden med en rålekker vertinne-gave, angivelig fordi hun ble så glad for husmorferie-invitasjonen. (Les; Loved it and love her;-)

 

Søndag morgen hadde vi en laaang hotellbrunsj før vi dro hjem til mann og barn – kanskje ikke akkurat uthvilt, men definitivt med ladede batterier og et smil om munnen.

For ikke å glemme;

Med et nydelig tyllskjørt i kofferten – som gir lovnader om hvem man kan være – selv om man til daglig lever i en hektisk hverdag hvor egne behov gjerne kommer i andre rekke.

17 kommentarer om “Husmorferie i egen by

   1. Flott, for jeg ble gjennomglad av å lese ditt innlegg også. Men jeg vet det er mer populært å være surt nettroll, jeg prøver å være motsatsen fordi jeg er sånn. 😉

    Ha en strålende dag!

    Likt av 1 person

   2. Jeg har heldigvis tilgode å bli utsatt for nettroll – svever foreløpig på en rosenrød bloggsky av hyggelige tilbakemeldinger😆 en strålende dag ønskes deg rett tilbake🌻

    Likt av 1 person

   3. Haha! Jeg har blitt utsatt for dem, fikk de i julegave i forbindelse med ett innlegg om at det ikke var synd på meg eller ungene for at vi ikke feiret julen sammen. God erfaring, men ikke skremt. 😉

    Liker

   4. Jeg husker det innlegget, men fikk ikke med meg tilbakemeldingene. Tenk at folk kan bli sinte på deg fordi du velger å være positiv til noe som potensielt kunne vært negativt i livet – ditt? Bra jobba tenker jeg😆

    Likt av 1 person

 1. For et herlig døgn! Vel unt. Aldri vært på husmorferie i egen by. Men jeg og mannen tar oss en egotrip på hotell i egen by minst en gang i året. I fjor ble det to. Da kaller vi inn besteforeldre som barnevakt, forlater ungegnål, klesvask og hybelkaniner, og nyter en lat dag eller to på hotell. Deilig! 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s