Meg sjøl

Jeg har ombestemt meg!

Jeg vil ikke jobbe med å være fornøyd med meg selv som jeg er. Jeg vil være bedre! Jeg vil bli sterkere både mentalt og fysisk. Jeg vil føle meg vel i de klærne jeg har, i stedet for å gå ut og kjøpe nye i større størrelser. Jeg vil ikke sitte og vente på overgangsalderen, mens knær og rygg verker, og tenke at jeg som 43-åring ser bra nok ut, at jeg er en bra nok kone, datter, søster, venninne og mor. 

 For jeg kan så mye bedre!

Så i dag har jeg bestemt meg for å drite i å ”stå foran speilet og øve meg på å si at jeg liker meg selv som jeg er”. Jeg vil være den beste versjonen av meg selv, og ikke prøve å like den middelmådige varianten.

Perfekt vs. middelmådig

Joda, jeg skjønner at dette er vanskelig å få til som småbarnsmamma, og at noen ganger så får ting bare skure og gå. Det er ikke nok timer i døgnet til å få til ALT. Men jeg har ikke lov til å ”gi opp” av den grunn.

Selvsagt innser jeg at alt trenger ikke være perfekt. Men det er stor forskjell på perfekt og middelmådig. Og jeg har i dag bestemt meg for å gjøre noe med min egen middelmådighet.

Plan A

Jeg har meldt meg inn i vektklubb.no for å få kontroll på energi inntaket, jeg har bestemt meg for å trylle frem et par timer fire ganger i uken hvor jeg skal trene.

Og ikke minst;

Jeg har bestemt meg for å slutte og bekymre meg over ALT!

Det får være ok at ikke alle samtaler ender med ”latter og en klem”. Jeg har bestemt meg for å tenke at alle problemer jeg støter på i min vandring på jorden, umulig kan være bare min feil. Og om de er det, så blir det i hvert fall ikke bedre av at jeg går rundt og plager meg selv med dårlig samvittighet.

Jeg skal derfor skaffe meg sjumilsstøvler og løpe fra alt som kalles dårlig samvittighet og bekymringer. Det skal jeg gjøre! (God plan;-)

Jeg innser at det er mange grunner til at jeg har mistet litt gangsyn på hvem jeg er og hva jeg vil gjøre med livet mitt. Ikke minst gjorde det at jeg gikk i veggen for 2 år siden, noe med selvbildet mitt.

Det er sånn som skjer med andre!

Det er muligens en klisje når man sier at ”det å gå på en smell skjer ikke med meg, det er sånn som skjer med andre”, men det er virkelig slik man føler det. Og nederlaget man føler over å ha vært så ”svak” som man føler seg når man ligger nede for telling, blir tilsvarende tungt å bære når man også må justere oppfatningen av hvem man er i etterkant.

For min del så har det nemlig vært tøft å finne tilbake til meg selv, også etter at jeg ble frisk. Jeg har hatt fokus på at jeg må godta meg selv som jeg er, og ikke hele tiden strebe etter noe mer.

Men jeg tror at grunnen til at jeg ikke har fått dette til – er fordi det ER ikke meg. Jeg liker å være god. Jeg liker å være i fysisk god form. Jeg liker å ha overskudd til familie og venner. Jeg liker å leke og underholde.

Konsekvensen av å ha hatt så mye fokus på at jeg skal godta å være som jeg er, har således blitt at jeg har sluttet å strekke meg.

Det vil jeg nå gjøre noe med!

Så på en uvanlig klarsynt dag lar jeg impulsivt startskuddet gå for «Prosjekt Bedre Meg!»

Målsetning!

Jeg skal:

 • Trene 4 dager i uken
 • Gå ned 7 kilo
 • Redusere antall kiropraktortimer til 0
 • Få mannen min til å le hver morgen
 • Gjøre noe ekstra hyggelig for en av vennene mine hver uke
 • Gjøre noe ekstra hyggelig for et familiemedlem hver uke
 • Redusere antall ganger jeg gjentar meg selv overfor barna med 50% (Les; slutte å mase;-)

For å gå ned en kilo i uken sier vektklubb.no at jeg må spise 1300 kalorier per dag. Det må da være overkommelig? Hvis jeg trener, kan jeg spise tilsvarende flere kalorier som jeg har forbrent ved trening. Jeg har imidlertid gjort en intensjonsavtale med meg selv om at disse treningskaloriene i størst mulig grad skal brukes til fest og fanteri.

Nå må jeg imidlertid gå, for jeg skal prøve meg på Hot Bikram Yoga, eller bikini-yoga som jeg kaller det. Jeg tror nemlig at jeg kan slå flere fluer i en smekk der;

 1. Få en god treningsøkt
 2. Få bedre bevegelighet i en stiv skrott
 3. Forbrenne kalorier
 4. Få visuell motivasjon til å reduserer matinntaket

Så da sier jeg lykke til, til meg (Im gonna need it;-)

Og riktig god kveld til dere godtfolk.

6 kommentarer om “Jeg har ombestemt meg!

 1. 1300 kalorier per dag går kjempefint! Det testet jeg også ut, kuttet ned på størrelsen på måltidene, kutte mye ned på brød, og passet på å gå tur hver dag. Fordi jeg liker ikke så godt å trene. 😉 Klarte målet mitt, og har klart å holde meg der. Den beste utgaven av og selv er et bra mål! Lykke til! Kjempekjekt å følge bloggen din. 🙂

  Likt av 1 person

 2. Tilbaketråkk: Jeg er sulten!
 3. God kveld 🙂

  Jeg føler med deg, kjære venn der ute.
  Selv utbasunerte jeg i romjula at jeg skulle bli sunn, og la ut bilder på bloggen min. Av kroppen. Sånn den faktisk så ut.

  http://janeshagegynge.ordbobler.no/alle-snakker-om-det/

  Det tok av litt, det var visst mange som syns kroppen min så i overmåte vanlig og ufarlig ut.
  Så det ble til Prosjekt #sunnkropp -som nå har gått i nesten femti dager. Det forplikter litt å gjøre det for full pupp på det store Internettet..

  Men det beste med å gjøre det offentlig, er at det er mer pinlig å falle av lasset. Jeg har til og med laget #videoforvanlige (som er treningsvideoer uten filter), og det er skikkelig motiverende med en heiagjeng som går på trynet sammen med meg og som kan oppleve oppturer med meg.

  Jeg heier på deg!!!

  Liker

  1. Takk Jane. Tror ikke jeg skal være like tøff som deg, jeg satser heller på solariumbrune etterbilder, Hehe, Neida! Vi får se hva som skjer. Foreløpig er jeg bare glad for å ha funnet innspirasjonen og viljen til å prøve😆😆😆

   Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s