Ingrid

– Mamma, hvorfor har ikke vi vinterferie?

Akkurat det, sitter jeg også og lurer på nå. Ute er det et par minusgrader, solen skinner fra skyfri himmel, snøen ligger og roper etter oss i skiløypene og jeg sitter på jobb med dårlig samvittighet.

Barna er motvillig levert på Aktivitetsskole og i barnehage.

 • Men mamma, hvorfor må jeg være her når ingen av kompisene mine er her?
 • Kremt, eehh, fordi mamma må på jobb, svarer jeg uten helt å tro på det selv.

Det er ikke synd på barna mine hva angår ferier, de var på tidenes juleferie i Mexico og i påsken har jeg planlagt å ta dem med på sesongåpningen av Legoland i Billund.

Jeg tok således avgjørelsen om å «droppe» vinterferien med relativt god samvittighet. Helt til jeg oppdaget at absolutt alle andre barnefamilier er på vinterferie på fjellet.

Nå har ikke vi hytte på fjellet og feriebudsjettet er skrapt etter juleferien, så det er ikke slik at jeg har et sted jeg «skulle ha vært».

Men når nå solen skinner fra skyfri himmel, snøen ligger kram og deilig i skiløypene kun ti minutters kjøretur fra huset vårt, så føler jeg meg på merkverdig vis som en slett mor som ikke er ute og lærer barna mine å gå på langrenn eller stå i slalåmbakken.

Noen andre som sitter på kontoret med dårlig mammasamvittighet?

6 kommentarer om “– Mamma, hvorfor har ikke vi vinterferie?

 1. Ungene er hos pappa’n sin denne uken, så jeg er på kontoret med god samvittighet. Dog kjente jeg på den i fjor, tok av feriedagene mine fordi jeg ikke hadde noe sted å sende dem (for store for aktivitetsskole, for små til å organisere seg selv).

  Liker

  1. Jeg må innrømme at jeg sitter og teller på knappene selv vedrørende å ta et par feriedager – selv om jeg egentlig synes at vi legger alt for mye press på oss selv som foreldre og legger opp til for store aktivitskrav – så klarer av en eller annen grunn ikke mammahjertet helt å ta det inn over seg 😉

   Likt av 1 person

 2. Ja, men har ikke økonomi til å dra noen plass, så da må jeg på jobb og barna i barnehagen dessverre 😦

  Liker

  1. Vi får prøve å legge samvittigheten til side og kose oss på ettermiddagene. Hvis jeg har forstått kommentarene riktig så er det visst bare 25 % av befolkningen som tar vinterferie. Vi kontor rottene er i flertall😆😆😆

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s