Ingenting er vel gratis i Bogstadveien?

De fleste av oss lar seg villede av misvisende overskrifter på nettet i ny og ne. Senest i dag klikket jeg meg inn på en artikkel som lød ”Derfor skal du ikke bruke varmt vann i vannkokeren”. Hva? Er det farlig å bruke vannkoker og nå, tenkte jeg oppgitt og klikket meg inn.

Det er det selvsagt ikke! Artikkelen dreide seg om det gode gamle ”ikke drikk varmtvann fra springen» rådet, da det er kan være bakterier i varmtvannstanken. Den ”nye” informasjonen var at man ikke skulle bruke dette varme vannet i vannkokeren heller. Dah!

Ja da, ja da, når man leser overskriften på ny så står det ingenting feil der, men den er tydelig formulert på en måte som generer flere klikk enn nyheten ellers ville gitt. Jeg gikk i hvert fall rett i fellen og side2.no fikk et klikk fra meg.

Nå er det ikke ulovlig med tvetydige overskrifter, men jeg synes de er irriterende og prøver å unngå å klikke på slike saker.

I dag ble jeg imidlertid offer for det jeg vil påstå er villedende reklame, og det er så vidt meg bekjent forbudt.

Jeg skulle treffe en venninne til lunsj nederst i Bogstadveien, og allerede i Majorstukrysset ble jeg møtt av digre oransje bannere der hvor julepynten normalt henger i desember:

GRATIS KUNDEPARKERING I BOGSTADVEIEN

Jeg ble først litt glad for jeg hadde aldri tenkt at jeg skulle få noe som helst gratis i hovedstadens fasjonable handlegate, men jeg skal også innrømme at jeg var litt skeptisk og tenkte at man får vel ikke noe gratis i Bogstadveien? Men siden jeg hadde dårlig tid fulgte jeg bannerene og endte opp i parkeringshuset de annonserte for.

I det jeg skulle til å gå ut av parkeringshuset, fornøyd med å ha fått en hyggelig parkeringsoverraskelse i et område som normalt er vanskelig og dyrt og parkere i – så jeg et bortgjemt skilt innerst i et hjørne:

IMG_9272

Hæh?

Kjære Q-Park, det er IKKE GRATIS hvis du må betale minimum 300 kroner for å få noe!

Jeg skjønner at dere skjuler dere bak at for å være en kunde så må du bruke penger, og at når dere skriver kundeparkering så er det innafor – men det er feil!

(Jeg var for øvrig per definisjon kunde i Bogstadveien når jeg betalte for lunsjen, men jeg brukte ikke over 300 kroner, og det er dessuten på siden av poenget;-)

Dette er nemlig villedende og ulovlig reklame fordi det er ikke lov å markedsføre noe som gratis når en må bruke penger for å få det!

Ja da, ja da, jeg vet at dette er en fillesak – men jeg ville bare si at det irriterer meg og at jeg liker dere litt dårligere nå. I mitt hode skylder dere meg 130 kroner for dagens parkering!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s