Hurra, jeg ble bedt om leg på polet!

Fra man passerer 30 år er det status å bli bedt om legitimasjon på polet, og siden jeg passerte denne milepælen har jeg med jevne mellomrom hørt venninner, bekjente og kollegaer skryte av hvordan de blir bedt om leg på polet.

Før man fylte 30 var det helt motsatt, da var det snarere flaut å bli bedt om leg.

– Herregud, er hun helt blind eller? Jeg er 24 år og så blir jeg bedt om legitimasjon, var reaksjonen da.

Ingen 40 åringer ser ut som de er 17!

Her om dagen var jeg i en 41 års dag hvorpå vertinnen, i det hun skjenkt opp velkomstdrinken, stolt kunne meddele at:

– Vet dere hva som skjedde på polet i dag? Mannen i kassen ba meg om legitimasjon.

– Ja, det skjønner jeg godt, du holder deg jo sååå godt, svarte mange av oss.

Jeg er 100 % enig i at min venninne er flott, og at hun ser yngre ut enn hennes legitimasjon viser. MEN, hun ser da vitterlig ikke ut som hun er 17 år?!

– Kutt ut a! Hvis vedkommende i kassen trodde det trenger han en alvorlig synstest, hadde jeg lyst til å si. Men jeg ville ikke ødelegge stemningen, så jeg sa ikke det.

Vil vi se ut som barn?

I mitt stille sinn lurte jeg imidlertid på hva som er galt med oss som er over 40 år og blir glad for at noen tror at vi er 17 år? Er vi blitt så desperate i vår søken etter ungdomskilden at vi nå altså vil se ut som barn?

Kundeservice?

En kan lure på om det er en kundeservice strategi hos Vinmonopolet når de ber en middelaldrende kvinne om leg? Tenker de at de skal gi henne en ekstra god kundeopplevelse ved å indirekte si at hun ser ung gjennom å be om å få se hennes legitimasjon?

Jeg mistenker markedsavdelingen til Vinmonopolet for å stå bak denne absurde trenden hvor kvinner på 40 gledestrålende kommer ut fra Vinmonopolet etter å ha blitt bedt om legitimasjon. For alle markedsførerer vet jo at fornøyde kunder kommer tilbake.

Jeg har aldri sett ut som jeg var 17

Kritiske røster kan nå hevde at jeg sikkert bare er sur og bitter fordi jeg ikke blir bedt om legitimasjon selv, og det er valid i massevis.

Jeg kan faktisk ikke huske at jeg er blitt bedt om legitimasjon noen gang. Ikke engang da jeg kjøpte alkohol som 16 åring. Jeg ble nemlig født med rynker i panna og har tydeligvis aldri sett ut som jeg er 17 😛

 

 

5 kommentarer om “Hurra, jeg ble bedt om leg på polet!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s