Jeg er syk-mann-syk

Du er gravid, ikke syk!

Åh, hopp i havet (gjerne på vinteren;-) for noe tullball. Da jeg gikk gravid som 40-åring var jeg så syk som jeg aldri har vært i hele mitt liv. Jeg hadde omtrent alle sykdommer jeg har hørt om – and then some!

– Haha, det hadde du ikke. Du overdriver, tenker du kanskje nå?

Muligens litt, men ikke så mye at det spiller noen rolle for konklusjonen.

Jeg var nemlig så syk at jeg til slutt ikke turte å fortelle legen om hva som feilet meg.

Eksempelvis fikk jeg plutselig så vondt i kneet at jeg nesten ikke klarte å gå på foten, men jeg valgte å ikke fortelle det til legen i frykt for at hun kom til å tro at jeg var gal og ville tvangsinnlegge meg på psykiatrisk sykehus, avdeling for akutt hypokondri.

Så jeg hinket rundt og latet som ingenting helt til poden var 6 måneder. Da følte jeg at jeg ikke hadde plaget legen nevneverdig siden babyen kom ut, og jeg ble således henvist til MR av kneet.

MR-bildene viste at jeg hadde gått rundt med brudd i kneet og at jeg måtte opereres umiddelbart. Så av alle ting som gjorde vondt under graviditeten, var det altså et brudd i kneet som gjorde minst vondt.

I gamle dager gikk man på fattighuset eller sosialen når livet kastet deg noen skruballer alla sykdom, tap av ektefelle eller jobb, eller andre ulumskheter.

Heldigvis ble samfunnet enig om at dette var lite hyggelige ordninger, så man etablerte NAV som skulle ivareta våre rettigheter som skattebetalende medlemmer av samfunnet – i stedet for at vi skulle måtte stå med luen i hånden og skamme oss når ting buttet i mot.

Og det er ingen tvil om at dette har hjulpet. Norge er blant annet kåret til det landet i verden hvor det er best å få barn. Bloggdronninga Trine Grung ble jo i sin tid invitert til selveste Oprah for å prate om dette temaet.

Men med janteloven i ermet fotfølger mammapolitiet fortsatt oss sjuklinger og unnasluntrere som om de var ansatt som bestyrere på fattighuset, helt uten å bry seg om at vi har bidratt og betalt skatt i 20 år før vi ble smelt på tjukka.

I dagens samfunn er det nemlig så stort fokus på å være perfekt flink pike, at man ender opp i slike absurde situasjoner hvor man hinker rundt med brudd i kneet i det skjulte. For du er jo ikke syk, du er bare gravid!

Jeg sier således hopp i havet (når brennmanettettheten er på sitt høyeste;-) til alle som sier at graviditet ikke er en sykdom.

Hvis du er så kvalm at du spyr hver dag i tre måneder, så er du syk! Hvis du har så vondt i halebeinet og bekkenet at du ikke klarer å sitte eller stå, så er du syk! Hvis du har så vondt i hodet at det føles som det skal eksplodere – men du kan ikke ta smertestillende medisiner fordi du prioriterer å ta vare på fosteret, så er du syk!

For noen så er graviditet definitivt en sykdom!

Så det så!

 

6 kommentarer om “Du er gravid, ikke syk!

  1. Fantastisk skrevet! Man må ikke være rundt 40-åra for å syns at dette er noe herk! Var selv 23 år når jeg gikk med poden, og alle som syns det å gå gravid bare er fryd å gammen kan gå å ta seg en real bolle. Spøy som en helt i 9 mnd, i tillegg til rygg og bekken plager. Konstant trøtt, uansett hvor mange timer jeg fikk på øyet. Nei, jeg syns ikke det var noe særlig altså!!!

    Liker

  2. Enig. De som sier å gå gravid er en frys kan gå å ta ei bolle.
    Kvalme med oppkast i 16 uker(morgenkvalme er bare tull. Heledøgnetkvalme tenker jeg), omgangssyke rett etter, sæ influensa, så begynte bekkenet, så begynte vannet, så begynte krampene, så enda ei runde me omgangssyke, så kom halsbrannen, hodepinen og dårligere syn…. Også 25 timer med rier. Og se STARTA på 6 minutter i mellom hver….. Gravid er faen ikke bare bare!!!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s