Jeg har prøvd å gjøre det slutt utallige ganger, men går alltid tilbake

Tidligere har jeg beklaget meg over lavprisflyselskapet Norwegian, og jeg har tenkt i mitt stille sinn at med mindre de er veldig mye billigere enn alternative billetter så skal jeg slutte å fly med dem. Men jeg kommer alltid tilbake. Horer meg til fordi de er billigst. Nølende og helt medium fornøyd etter hver tur.

Helt til i sommer.

Jeg klarte nemlig å reise på ferie til Altea, Spania, i sommer og komme hjem med en vaskekte leilighet i kofferten. På stranden. Hvor pulsen min ligger i konstant hvilepuls og livet føles like lyseblått som havet og himmelen.

Uansett, lang historie kort:

Da jeg på slutten av sommerne dro tilbake med mann og barn for å overta ”mor sin lille egotrip” visste vi ikke om våre spanske personnummer (NIE – som man må ha for å få kjøpe eiendom i Spania) var ferdig innen en av oss måtte hjem, så jeg kjøpte for første gang såkalte Flex billetter hos Norwegian – fordi disse kunne endres.

Siden jeg er dronningen av planlegging (og aldri har mistet et fly…kremt, eh, det har jeg jo😉 ) så har jeg aldri skjønt poenget med å betale dyre billetter med et lavprisselskap? Hvis det er mye lavere pris på billigbillettene, så kjøper man da dem!

Vel, jeg endte selvfølgelig, som noen i reisefølget forutså, opp med å ville bli igjen noen dager i min lille ”woman cave” sammen med barna, og gikk inn på Norwegian.no for å bytte billettene. Lett som en plett, da blir vi fire dager ekstra til kr 0,-.

Okay, litt fint med Flex da. Bare denne ene gangen.

Fire dager senere hadde jeg pakket, vasket, ryddet og gitt beskjed til barna om at vi skulle stå opp kl 05.00 for å rekke flyet fra Alicante kl 08.00. Da barna endelig hadde sovnet (de slutter med det om sommeren. WHY?) gikk jeg på nytt inn på norwegian.no for å sjekke inn, og oppdaget til min hysteriske forskrekkelse at jeg hadde ikke billetter?!

En lang og nevrotisk utredning om hvordan jeg torturerte en bekjent Norwegian-ansatt per telefon rundt midnattstider utelates (ok, jeg kan si såpass at jeg tror muligens at jeg skylder henne en unnskyldnings-vinflaske), men jeg endte til slutt opp med å ringe kundeservicenummeret til Norwegian i Spania. (tro meg, etter sommerens skriverier om strandede norwegian passasjerer i utlandet var jeg mer enn skeptisk).

Etter knapt et minutt i kø traff jeg imidlertid på en spansk kar som på mirakuløst vis klarte å forklare meg at jeg ikke hadde fullført byttet av billettene – fordi man må legge inn kredittkortnummer ved endring av billetter også når det koster kr 0,- og at flyet mitt således hadde dratt av gåre til Oslo med våre tre ledige seter sist lørdag – UTEN at jeg ble hysterisk!

FORDI, i samme åndedrag fortalte han at selv om jeg ikke hadde gitt beskjed om at jeg ikke skulle bli med flyet, så fikk jeg alle tre billettene refundert. Pengene var allerede sendt til min konto! Hva gir du meg!

Flex er herved blitt mitt favoritt ord. Jeg vurderer å bytte navn på en av ungene til Flex.

Ok, så ble det litt skurr da han fortalte at det kun var to ledige seter på flyet mitt kl 08.00, men de hadde en ledig billett kl 20.00.

  • Hvem synes du skal reise alene da, hun på 44, han på 6 eller han på 3 år, spurte jeg litt halvspydig, men med latter i stemmen. For jeg likte jo denne snille Norwegian-spanjolen som hadde gitt meg haugevis med penger, selv om det beviselig var jeg som hadde gjort feilen.

Vi endte opp med halvannet døgn ekstra i Spania og billetter til halv pris av de jeg opprinnelig hadde kjøpt – fordi DA visste jeg at jeg skulle hjem og valgte billigste alternativ. Og Flex var på dette tidspunktet allerede i ferd med å bli et hyggelig, men fjernt ferieminne.

Helt til jeg her i kveld satt og lengtet til min vakre lille leilighet, og beleilig nok tok en sniktitt på flybillettene til Alicante i høstferien. Som jeg fryktet var det lite ledig, og det som var ledig – var dyrt.

Men hei, hva ser jeg? Flex er nesten samme pris som lavprisbillettene de har igjen. Det betyr at jeg kan jo bare kjøpe dem, uten å diskutere med resten av familien om vi skal dra. For hvis vi ikke skal dra, så får jeg pengene tilbake. Og da er jo dette ren sparing 😉

Så Norwegian, takk for at dere passer på pengene mine mens jeg lurer på om jeg skal reise til Spania i høstferien.

I feel like this is the beginning of a beautifull flyship 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s